Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: 996996 8GB kit - Errors at Rated Speed

996996 8GB kit - Errors at Rated Speed 1 year 2 months ago #1308

  • ChuckyD
  • ChuckyD's Avatar
Hello -

I am trying to get my 8gb kit of 996996 running at its 2133 speed using the Asrock Z77 Extreme4 mobo and an i5-3570k. Using SPD the kit will run at 2000 using 9-11-10-27, but no joy at 2133 at 9-11-10-28. Tried manually to relax the timings a bit in the bios with no success. Keep getting memory errors detected using Memtest under Win 7 64-bit. Any ideas? Week before last I had these running perfectly without any effort on the Asrock Extreme3 P67.

Thanks
The administrator has disabled public write access.

996996 8GB kit - Errors at Rated Speed 1 year 1 month ago #1310

  • MushkinSean
  • MushkinSean's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 601
  • Thank you received: 88
  • Karma: 35
Hi,

Have you updated to the latest BIOS for the mobo?
Did you try at 2T?
The administrator has disabled public write access.

996996 8GB kit - Errors at Rated Speed 1 year 1 month ago #1311

  • ChuckyD
  • ChuckyD's Avatar
Sure did in both cases. Thought there might be a more nuanced timing that I had to tweak, but can't say that I know which one that would be if so.
The administrator has disabled public write access.

996996 8GB kit - Errors at Rated Speed 1 year 1 month ago #1317

  • MushkinSean
  • MushkinSean's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 601
  • Thank you received: 88
  • Karma: 35
What is the mobo setting for the advanced timings?

Have you tried a small increase in VCCSA voltage?
The administrator has disabled public write access.

996996 8GB kit - Errors at Rated Speed 1 year 1 month ago #1318

  • ChuckyD
  • ChuckyD's Avatar
OK - Looks like it works at rated timings at 2T. Could've swore I checked this before posting, but it seems to be doing the trick -- Maybe I'm the one with the timing error.
Doesn't seem to have any upside on the OC though - even a modest bump up with add'l voltage and relaxed timings leaves me with a non-post condition. Any thoughts Sean?

Thanks Chuck
The administrator has disabled public write access.

996996 8GB kit - Errors at Rated Speed 1 year 1 month ago #1330

  • ChuckyD
  • ChuckyD's Avatar
Nope - Errors with Memtest after about 15 mins of testing -- 2133 at 2T is NOT working. Anyone have an explanation why this mobo/these modules are not working?

Chuck
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.154 seconds